
1,4-dioxan er en klar, kemisk væske, der let opløses i vand. Det bruges primært som opløsningsmiddel til fremstilling af kemikalier og som laboratoriereagens. Det har også andre anvendelser, der gør brug af dets opløsningsmiddelegenskaber. 1,4-dioxan er en sporforurening af nogle kemikalier, der bruges i kosmetik, rengøringsmidler og shampoo. Det bruges ikke som ingrediens i kosmetik, men kan findes i meget små mængder i nogle kosmetik. 1,4-dioxan dannes som et biprodukt i fremstillingsprocessen af nogle kosmetiske ingredienser. Men producenterne reducerer nu i høj grad niveauerne af disse kemikalier, før de laves om til husholdningsprodukter.

Dioxan er en klar og farveløs væske med en let æterisk lugt. Det er lidt tættere end vand og opløseligt i vand. Dens damp er tungere end luft. 1,4-dioxan er en dioxan med oxygenatomer i position 1 og 4. Det er blandt de flygtige organiske forbindelser.
1,4-dioxan er potentielt kræftfremkaldende for mennesker. Data fra forsøg på forsøgsdyr indikerer, at denne forbindelse er kræftfremkaldende. Den amerikanske fødevare- og lægemiddelstyrelse (FDA) fortsætter med at overvåge information om 1,4-dioxan og dets niveauer i kosmetik. FDA ser endnu ikke en fare forbundet med eksponering for 1,4-dioxan som et forurenende stof i kosmetiske produkter. Generelt betragtes 1,4-dioxanniveauer under 10 ppm i kosmetiske produkter som sikre.
I test, analyse, måling og evalueringsundersøgelser udført i vores organisation, overholdes nationale og internationale standarder og gældende lovbestemmelser, og der opnås pålidelige og upartiske resultater. Blandt de talrige test udført i denne sammenhæng er der også 1,4 dioxanbestemmelsestjenester.
