Bestemmelse af mineralolie i kosmetiske produkter

Bestemmelse af mineralolie i kosmetiske produkter

Begrebet mineraloliekulbrinter refererer til en kompleks kombination af adskillige mættede og aromatiske, kemisk lignende kulbrinter. Mineralolieråmaterialer anvendes i kosmetiske produkter i forskellige konsistenser, såsom flydende olie eller fast voks.

Bestemmelse af mineralolie i kosmetiske produkter

Kulbrinter afledt af mineralske olier bruges hovedsageligt i kosmetik med følgende positive egenskaber: god hudkompatibilitet, god renseevne og høj stabilitet.

Mineraloliebaserede kulbrinter er underlagt obligatoriske deklarationskrav i henhold til relevante lovbestemmelser og skal angives i produktingredienslisten som mineralsk olie, paraffin, flydende paraffin, petrolatum, mikrokrystallinsk voks eller ceresin. Fordi kulbrinter fra mineralolie produceres billigt og af ensartet kvalitet, er de attraktive for en lang række kosmetiske produkter, såsom hudplejeprodukter, ansigts- og kropsrens, solcremer samt hår- og læbeplejeprodukter.

Analytisk er kulbrinter generelt opdelt i to grupper: mineraloliemættede kulbrinter og mineralolie aromatiske kulbrinter. Den første består af mættede alifatiske og cykliske carbonhydrider, den anden består af aromatiske, delvist hydrogenerede og stærkt alkylerede forbindelser. Mineralolier, der anvendes i kosmetik, opfylder ofte også renhedskravene til lægemidler, dvs. de overholder farmakopéstandarder.

I test, analyse, måling og evalueringsundersøgelser udført i vores organisation, overholdes nationale og internationale standarder og gældende lovbestemmelser, og pålidelige og upartiske resultater opnås. Blandt de talrige test udført i denne sammenhæng er der også tjenester til bestemmelse af mineralolie i kosmetiske produkter.

WhatsApp