
مفهوم هیدروکربنهای روغن معدنی به ترکیبی پیچیده از هیدروکربنهای اشباعشده و آروماتیک متعدد با خواص شیمیایی مشابه اشاره دارد. مواد اولیه روغن معدنی در محصولات آرایشی و بهداشتی با غلظتهای مختلف مانند روغن مایع یا موم جامد استفاده میشوند.

هیدروکربن های مشتق شده از روغن معدنی عمدتاً در لوازم آرایشی با خواص مثبت زیر استفاده می شوند: سازگاری خوب با پوست، عملکرد پاک کنندگی خوب و پایداری بالا.
هیدروکربن های مبتنی بر روغن معدنی طبق مقررات قانونی مربوطه مشمول الزامات اعلامی اجباری هستند و باید در فهرست مواد تشکیل دهنده محصول به عنوان روغن معدنی، پارافین، پارافین مایع، پترولاتوم، موم میکروکریستالی یا سرزین مشخص شوند. از آنجایی که هیدروکربن های روغن معدنی ارزان و با کیفیت ثابت تولید می شوند، برای طیف گسترده ای از محصولات آرایشی مانند محصولات مراقبت از پوست، پاک کننده های صورت و بدن، کرم های ضد آفتاب و محصولات مراقبت از مو و لب جذاب هستند.
از نظر تحلیلی، هیدروکربن ها به طور کلی به دو گروه هیدروکربن های اشباع شده با روغن معدنی و هیدروکربن های معطر روغن معدنی تقسیم می شوند. اولی شامل هیدروکربن های آلیفاتیک و حلقوی اشباع، دومی از ترکیبات معطر، تا حدی هیدروژنه و بسیار آلکیله شده تشکیل شده است. روغنهای معدنی مورد استفاده در لوازم آرایشی اغلب شرایط خلوص محصولات دارویی را نیز برآورده میکنند، یعنی با استانداردهای دارویی مطابقت دارند.
در آزمایش، تجزیه و تحلیل، اندازه گیری و بررسی های انجام شده در سازمان ما، استانداردهای ملی و بین المللی و مقررات قانونی قابل اجرا رعایت شده و نتایج قابل اعتماد و بی طرفانه به دست می آید. در میان آزمایشات متعدد انجام شده در این زمینه، خدمات تعیین روغن معدنی در محصولات آرایشی و بهداشتی نیز وجود دارد.
