
Minerálny olej je číra kvapalina bez zápachu a je bežnou zložkou v rôznych kozmetických výrobkoch a výrobkoch osobnej starostlivosti. Minerálny olej sa získava z vysoko rafinovanej, čistenej a spracovanej ropy.

Minerálny olej v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti pomáha znižovať stratu vody v pokožke a hydratuje pokožku. Je to teda vysoko čistená, jemná zložka používaná v dojčenských mliekach, krémoch proti nachladnutiu, mastiach a mnohých ďalších kozmetických výrobkoch a výrobkoch osobnej starostlivosti.
Vysoko rafinovaný, čistený minerálny olej, ktorý sa nachádza v kozmetike a výrobkoch starostlivosti o pleť, neupcháva póry. Keďže ide o inertnú, stabilnú zlúčeninu, minerálny olej je zároveň účinný na citlivú pokožku, pretože nespôsobuje kožnú reakciu ani sa nezhoršuje v horúcom a vlhkom podnebí.
Minerálny olej sa používa aj pri výrobe niektorých základných potravín. Používa sa napríklad ako spojivo alebo lubrikant pri výrobe kvasníc. Aplikuje sa aj na zrná, ako je pšenica, ryža, ovos a jačmeň, aby pomohla zadržať prach. Pomáha tiež zabrániť zlepeniu dezertov.
Minerálny olej je inertná, chemicky stabilná zložka s dlhou históriou bezpečného používania pri bežných lokálnych aplikáciách. Minerálny olej je povolený ako aktívna zložka v niektorých voľne predajných liekoch vrátane prípravkov na ochranu pokožky a zvlhčovačov.
V testovacích, analytických, meracích a hodnotiacich štúdiách realizovaných v našej organizácii sa dodržiavajú národné a medzinárodné normy a platné právne predpisy a získavajú sa spoľahlivé a nestranné výsledky. Medzi početnými testami, ktoré sa v tejto súvislosti uskutočňujú, sú aj služby určovania bez minerálnych olejov.
