Fenoksietanol Tayini

Fenoksietanol Tayini

Fenoksietanol birçok kozmetik ve kişisel bakım ürününde kullanılan bir koruyucu bileşiktir. Kimyasal olarak fenoksietanol, bir glikol eter veya başka bir deyişle bir çözücü olarak bilinir. Hafif gül benzeri kokulu, yağlı, hafif yapışkan bir sıvı maddedir. Ancak güvenli olup olmadığı konusunda kanıtlar biraz karışıktır. Birçok butik kozmetik ürünü fenoksietanol içerir. Genellikle, aksi takdirde çok çabuk bozulabilecek veya daha az etkili hale gelebilecek diğer bileşenler için bir koruyucu veya dengeleyici olarak kullanılır. Fenoksietanol, tekstiller dahil olmak üzere diğer endüstrilerde de kullanılmaktadır.

Fenoksietanol Tayini

Ürün etiketlerinde bu bileşik genel olarak şu şekilde adlandırılmaktadır: fenoksietanol, etilen glikol monofenil eter, 2-fenoksietanol, arosol, fenoksetol, gül eter, fenoksietil alkol ya da beta-hidroksietil fenil eter.

Fenoksietanol, bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla başlıca şu kozmetik ve hijyen ürünlerinde bir bileşen olarak bulunmaktadır: parfüm, yapı temeli, allık, ruj, sabunlar, el dezenfektanı, ultrason jeli ve daha fazlası.

Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), merkezi sinir sistemini nasıl etkilediğine dair endişeler yüzünden emzirilen bebekler için bu bileşiğin güvenli olmadığını açıklamıştır.

Fenoksietanol, hoş bir kokuya sahip renksiz bir sıvıdır. Böcek kovucu, antiseptik, çözücü, koruyucu ve ayrıca anestezik olarak kullanılan bir glikol eterdir. Hem doğal olarak bulunur hem de sentetik olarak üretilir.

Fenoksietanol antimikrobiyal yeteneğe sahiptir ve farmasötik ürünler, kozmetikler ve yağlayıcılarda etkili bir koruyucu görevi görmektedir. Kısaca fenoksietanol kişisel bakım formülasyonlarında en yaygın kullanılan ve dünya çapında kabul gören bir koruyucudur.

Fenoksietanol içeren ürünlerin güvenliği hakkında çelişkili veriler bulunmaktadır. Endişelerin çoğu, bebeklerde kaydedilen kötü cilt reaksiyonları ve sinir sistemi etkileşimi olaylarından kaynaklanmaktadır. FDA şu anda bu bileşenin kozmetikte ve dolaylı bir gıda katkı maddesi olarak kullanılmasına izin vermektedir. Genel olarak yüzde 1 veya daha düşük konsantrasyonlarda topikal olarak uygulandığında güvenli olduğu düşünülmektedir. Avrupa Sağlık ve Gıda Güvenliği Komisyonu da bu kimyasalı kozmetikte yüzde 1 veya daha az konsantrasyonda kullanıldığında güvenli kabul etmektedir.

Kuruluşumuz, çeşitli sektörlerdeki işletmeler için verdiği sayısız test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları arasında, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, fenoksietanol tayini hizmetleri de vermektedir.