Kozmetik Ürünlerde Mineral Yağ Tayini

Kozmetik Ürünlerde Mineral Yağ Tayini

Mineral yağ hidrokarbonları kavramı, çok sayıda doymuş ve aromatik kimyasal olarak benzer hidrokarbonların karmaşık bir kombinasyonunu ifade etmektedir. Mineral yağ hammaddeleri, kozmetik ürünlerde farklı kıvamlarda, örneğin sıvı yağ veya katı mum olarak kullanılmaktadır.

Kozmetik Ürünlerde Mineral Yağ Tayini

Mineral yağ kökenli hidrokarbonlar, başlıca şu olumlu özellikleri ile genelde kozmetikte kullanılmaktadır: iyi cilt uyumu, iyi temizleme performansı ve yüksek stabilite.

Mineral yağ kökenli hidrokarbonlar, ilgili yasal düzenlemelere göre zorunlu beyan gerekliliklerine tabidir ve ürün içindekiler listesinde mineral yağ, parafin, sıvı parafin, vazelin, mikrokristalin balmumu veya seresin olarak belirtilmelidir. Mineral yağ kaynaklı hidrokarbonlar ucuz ve tutarlı kalitede üretildikleri için, cilt bakım ürünleri, yüz ve vücut temizleyici, güneş koruyucuları ve saç ve dudak bakım ürünleri gibi çok çeşitli kozmetik ürünler için cazip olmaktadır.

Analitik olarak, hidrokarbonlar genelde iki gruba ayrılır: mineral yağ doymuş hidrokarbonlar ve mineral yağ aromatik hidrokarbonlar. Birincisi, doymuş alifatik ve siklik hidrokarbonlardan, ikincisi aromatik, kısmen hidrojene ve yüksek oranda alkile edilmiş bileşiklerden oluşmaktadır. Kozmetikte kullanılan mineral yağlar genelde tıbbi ürünler için saflık gereksinimlerini de karşılamaktadır, yani farmakope standartlarına uygundur.

Kuruluşumuzda gerçekleştirilen test, analiz, ölçüm ve değerlendirme çalışmalarında, ulusal ve uluslararası standartlara ve yürürlükte olan yasal düzenlemelere uyulmakta ve güvenilir ve tarafsız sonuçlar elde edilmektedir. Bu kapsamda yapılan sayısız testler arasında kozmetik ürünlerde mineral yağ tayini hizmetleri de bulunmaktadır.